100% natuurlijk

Tanden bleken – De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De één heeft van nature witte tanden. Bij de ander zijn ze iets geler. Tanden hebben sowieso niet allemaal dezelfde kleur. Soms wijkt de kleur van een enkele tand sterk af van de overige tanden.

Tanden zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur van het tandbeen en de dikte van het glazuur bepalen voornamelijk de kleur van de tand. De oorspronkelijke kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig. De hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden. Daarom zijn ze vaak geler.

Tanden en kiezen kunnen verkleuren door veranderingen aan het tand- of kiesoppervlak (uitwendige verkleuringen) en veranderingen in het tandbeen en glazuur (inwendige verkleuringen).

Hoe ontstaan uitwendige verkleuringen?

Uitwendige verkleuringen ontstaan doordat kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen in de tandplak (het wit-gelige laagje op tanden en kiezen) dringen. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen.

Hoe ontstaan inwendige verkleuringen?

  1. Een val of een harde klap op de tand. Uw tand kan geel, grijs of blauw verkleuren. Dat wordt een ‘dode’ tand genoemd. Het afsterven van uw tandzenuw veroorzaakt de verkleuring. Als de tand geleidelijk geel verkleurt, is dat een teken dat de tandzenuw zich terugtrekt. Deze verkleuringen kan de tandarts meestal verhelpen.
  2. Het verouderingsproces. Uw glazuurlaag wordt dunner en de laag tandbeen dikker. Er komen barsten in het dunnere glazuur. Daardoor dringen kleurstoffen uit voedings- en genotmiddelen makkelijker in de tand door. Meestal kan de tandarts deze verkleuring behandelen.
  3. Een grijze of zwarte vulling in uw tand of kies. Hierdoor heeft deze een andere kleur dan uw overige tanden en kiezen. Een grijze amalgaamvulling kunt u laten vervangen door een witte (kunststof) vulling. 4. Ontwikkelingsstoornissen in het allereerste begin van een tand (tandkiem) of het gebruik van geneesmiddelen op jonge leeftijd. Deze verkleuringen zijn vaak bandvormig of vlekachtig. De tandarts kan dergelijke verkleuringen wegslijpen en herstellen met een tandkleurig vulmateriaal.

Sodium Bicarbonaat

Dit is speciaal een behandeling in de wellness. De tandarts werkt met 6% waterstof, daar zijn wij niet voor bevoegd. Uiteraard is er wel een cursus aan vooraf gegaan. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en mag zelfs bij kinderen met een volgroeid gebit uiteraard toegepast worden. Het gemiddelde resultaat van 4 tot 10 tinten lichter kan worden gerealiseerd. Aan de behandeling gaat eerst een diagnose vooraf. 96% van de klanten is zeer tevreden over het bereikte resultaat, wat ze aangeven op de meldingssite van Zorgkaart Nederland. Geen enkele klacht over napijn was er bekend. De behandeling mag 3 keer achter elkaar plaatsvinden, indien nodig.

Prijs: 75€

Komt u binnen 3 maanden terug dan wordt de behandeling voor de prijs van 65€ herhaald.
 
Afspraak maken